söndag 11 oktober 2020

Vi räknar och skriver till hundra!

 Vi arbetar med 100-rutan och började lektionen att tillsammans räkna högt till 100. När vi räknar högt tillsammans finns både möjligheten att räkna med, men även att lyssna på de andra om man tycker det är svårt. Samtidigt som vi räknade högt tillsammans så kunde eleverna följa räknandet på 100-rutan, där läraren pekade samtidigt.

Eleverna arbetade därefter tillsammans i sina lärpar med att räkna till 100, så att båda två fick prova tillsammans. Lärparet kunde räkna högt tillsammans, turas om en i taget, räkna vartannat tal etc. Därefter fick eleverna enskilt prova att skriva i en nästan tom 100-ruta som de hade inklistrad in i sin mattebok. I sin mattebok har de båda 100-rutan som är ifylld, samt den nästan tomma. Det fanns alltså möjlighet att både fylla i den utan att titta på den redan ifyllda, samt att skriva av den färdiga. 


För många är det första gången de provar att skriva talen 1-100 och den här övningen är även en träning att skriva siffrorna på rätt håll och i rätt ordning. De skulle därför även kontrollera med den färdiga rutan, så att det blev rätt ifyllt.


Nedan kan man upptäcka att eleven har god kunskap på hur 100-rutan är uppbyggd, då eleven har ett systematiskt sätt att fylla i den.


Eleverna var djupt koncentrerade och fokuserade på uppgiften!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar