söndag 11 oktober 2020

Tema Hösten -Vi tränar tillsammans för att kunna själva!

Vo fortsatte att arbeta med Tema hösten och under den här lektionen skulle vi repetera namna och utseende på löv.



Vi utgick från en av matrisraderna i Lärandematrisen för temat, där det står vad eleven behöver kunna för att kunna fylla i en, två, eller tre steg. Fokus var på raden som handlade om hur många olika utseende och namn på löv som befästs. Idag skulle vi bara träna!


I sina hemgrupper fick eleverna bilder på löv, samt namnen på dem. Första uppgiften var att hjälpas åt att klippa ut dem. Bra motorikträning för många!


När allting var utklippt var det dags att vända alla lappar upp och ned för att spela memory. Eleverna skulle para ihop bild på löv med rätt namn. Som hjälp hade bild och namn som hörde ihopa samma färg på ramen runt kortet.




När eleven fått ett par, så skulle bilden och namnet läggas bredvid varandra, så att alla i gruppen kunde se dem och på så sätt träna på att känna igen dem.



Eleverna samarbetade fint med varandra och turades om att vända på korten.


Avslutningsuppgiften var att hemgruppen skulle vända upp alla lappar och tillsammans para ihopa alla bilder. Gruppen skulle göra detta tillsammans alldeles tyst utan att prata med varandra och. Så bra de samarbetade med varandra! 


Eleverna har tränat tillsammans och nästa vecka ska eleverna visa vad de kan enskilt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar