fredag 25 september 2020

Tema Hösten och Bemöta varandra positivt

Fredag och temadag. Vi har fortsatt vårt höstentema med att träna på att bemöta varandra positivt. Förra fredagen fick eleverna ta fram sitt fotografi av det löv de valt att fotografera. Enligt "Austins butterfly" skulle vi använda våra "forskarögon" för att titta på alla detaljer, rita av, ge varandra kamratrespons och förbättra bilden. Detta fortsatte vi med idag. Vi gick igenom vår lärandematris till temat igen för att veta vad vi ska kunna och hur vi kan ta oss vidare till nästa nivå.




Eleverna arbetade i sina lärpar med att ge kamratrespons till varandra för att få tips hur de kunde förbättra sin bild. Därefter var de djupt koncentrerade och fokuserade på att titta på fotografiet och rita av det så noggrant som möjligt.







Eleverna visarde pekade och berättade för varandra hur de kan tänka för att bilden ska bli ännu mer likt det verkliga lövet. Efter respons började de om på ett nytt ritpapper, så att det slutligen blev flera förbättrade bilder.



Efter sista omgången när eleven kände sig nöjd med sin bild var det dags att färglägga lövet, samt fotografera alla sina bilder så att progressionen syntes. Sista steget var att fylla i raden i lärandematrisen som handlar om göra enkla undersökningar om naturen och årstiderna. Lärandematrisen tydliggör elevernas lärande och eleverna vet vad de ska göra för att sträva mot nästa nivå.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar