torsdag 24 september 2020

Dela upp tal, större än, mindre än och skriva siffror

 I veckans stationer blev det repetition av att dela upp talen 8 och 9, samt tecknen för större än och mindre än. Det blev också en station där eleverna tränade på att skriva siffrorna rätt, då många önskat sig det som ett utvecklingsmål under utvecklingssamtalen.

Vid repetitionen av tecknen för större än och mindre kunde eleverna välja mellan olika svårighetsgrader utifrån vad som passade dem bäst.








Nytt för dagen var att alla elever fick en sifferbok, för att träna på att skriva siffrorna korrekt. Vilken siffra de började med eller om de skrev lite på olika siffror spelade ingen roll. Vi skriver ju redan alla siffror när 
vi arbetar. Nästa gång fortsätter de att träna på de siffror de inte hunnit.




Eleverna arbetade som vanligt med att bygga tal med hjälp av talblocken, som ger en tydlig visuell bild av talet. Denna vecka fick de bygga talen 8 och 9 och skriva in vilka talblock de använde i sina röda matteböcker.










När man har elever som hittar på egna varianter för att visa att man kan talet 8, kan det se ut så här. Eleven startade med talet längst tillvänster, adderade till talet i mitten och subtraherade därefter talet till höger.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar