fredag 4 oktober 2019

"Bemöta varandra positivt"

Vårt sociala mål som vi arbetar med nu är att "Bemöta varandra positivt". Eleverna har tillsammans kommit fram till hur vi kan se och höra att vi bemöter varandra positivt. T-korten har vi uppsatta i klassrummen, så att vi kan komma ihåg hur vi ska göra, träna på det och utvärdera målet.


För att fortsätta träna på målet gjordes en övning där målet var att "Bemöta varandra positivt". Eleverna arbetade återigen i sina lärpar. Den här gången fick alla ett ritpapper, där de under en minut skulle rita precis vad de ville. När minuten var slut skulle pennan läggas ner och händerna upp i luften.

När minuten var slut bytte lärparen papper med varandra. när de bytte papper med varandra, skulle de säga tack och ge en komplimang till bilden de fick. Under nästa minut fortsatte eleverna på kompisens teckning. Antingen fortsatte de på vad kompisen startat eller så påbörjades en ny bild bredvid. Man fick inte lov att förstöra kompisens bild eller rita över någonting. 


När ännu en minut gått så upprepades samma sak igen. Eleverna bytte papper, tackade för det och gav varandra positiva kommentarer. En ny minut startade.


Eleverna blev jätteduktiga på att snabbt lägga undan pennan och upp med händerna i luften, för att visa att de var med och redo!



Trots att eleverna inte kunde styra helt över hur bilderna blev, så var de väldigt stolta över hur de blev och ville gärna ta hem dem direkt. 


Läraren observerade, lyssnade och skrev upp kommentarer som hördes när eleverna bytte papper och gav varandra kommentarer. Några av dem var:


Härligt!

1 kommentar:

  1. Fler kommentarer från blå grupp:
    Vad fin!
    Det var riktigt fräscht!
    Tack!
    Vad fint du har gjort.
    Jag gillar din teckning.
    Vi har samarbetet bra.
    Teckningen blir bättre och bättre.
    Det var verkligen bra kämpat!
    Du är jättebra på att rita.
    Vi fixar detta tillsammans. :)

    SvaraRadera