fredag 28 augusti 2020

Tema Trafik

De två första veckorna av terminen har vi haft Tema Trafik. Vi startade med att gå igenom Lärandematrisen så att eleverna visste vad vi skulle arbeta med och vad vi skulle lära oss. Den första veckan var vi ute på en trafikpromenad för att upptäcka olika trafikskyltar och ställen där vi behöver se upp i trafiken. Vi tränade bland annat på att gå över vägar med övergångsställen, där vi behövde titta vänster-höger-vänster, men även övergångsställen med trafikljus, där vi fick vänta på grön gubbe.

Eleverna tränade trafikmärken, genom att måla trafikmärken och skriva vad de betydde i sin trafikbok. De designade cykelhjälmar, tränade cykelsäkerhet och tittade på olika trafikfilmer.

Idag var det dags att se vad eleverna lärt sig i temat genom att gå igenom lärandematrisen.



Lektionen startades med att vi gick igenom lärandematrisen igen, så att vi blev påminda. För att träna och hjälpa varandra, så började vi med att titta på fotografier från trafikpromenaden, där eleverna i hemgrupper fick berätta för varandra vilka saker som de kunde se på bilderna som hörde ihop med trafik. De pratade om vad skyltarna visade och vad som skulle kunna hända i bilderna om man inte ser upp i trafiken.




När alla elever i hemgrupper berättat om en bild, så fick grupperna rotera runt till de andra borden för att snabbt titta vad de fått för trafikfotografier och även prata en kort stund om dem.




När hemgruppen kom tillbaka till sitt eget bord igen, så var det dags att visa sina enskilda kunskaper och fylla i sin lärandematris. Detta gjordes genom att eleverna i sina lärpar fick välja trafikbilder och berätta om dem för varandra. När eleverna visat vad de kunde, så målades matrisen i.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar