torsdag 26 september 2019

Delaktighet och demokrati för att döpa bloggen!

Det är viktigt att eleverna känner sig delaktiga och medverkar i demokratiska beslut, så som att komma fram till vad vår klassblogg ska heta! Vi är en klass på 56 elever, som är fördelade i tre grupper. Dessa tre grupper ändras under året, då det är dags att byta hemgrupper. Klassbloggen är vår gemensamma! 

För att få inspiration och kunskap om vad en blogg är och kan se ut, så visade vi eleverna vår förra blogg, som följde våra "gamla" elever, som vi nu skjutsat vidare till mellanstadiet. Eftersom vår förra blogg hette "Våra nyfikna superstjärnor", så blev det namnet en inspiration för många av de förslag som kom in. det går fortfarande att kika in på vår förra blogg varanyfiknasuperstjarnor.blogspot.com

Utifrån förslagen som kom från alla tre grupper, så togs de förslag fram som förekom i flera grupper. Det blev totalt 10 olika namnförslag. 



Utifrån dessa förslag, fick varje elev rösta på ett förslag. Detta gjordes enskilt, genom att skriva numret på det förslag de röstade på.


Lapparna veks ihop och samlades in. Varje klass skrev upp hur många röster som varje namnförslag fick. I två av grupperna vann namnet "Regnbågskristallerna" och i den tredje vann "Bladins ädelstenar" överlägset. Därefter räknades samtliga röster från de tre grupperna samman och det blev "Bladins ädelstenar" som gick vinnande ur striden!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar