torsdag 27 februari 2020

Turas om

Vi har gjort ett nytt T-kort med en ny samarbetsförmåga, nämligen Turas om. Hur gör man när man turas om och hur går det till. Alla tre grupperna fick var för sig fundera hur det syns och hörs när man turas om. De tre gruppernas förslag slogs sedan ihop till ett T-kort tillsammans med bildstöd så att det är lättare att förstå och komma ihåg. Så här tyckte förskoleklassbarnen att det ser ut och hörs när man turas om.




När vi tränar på att turas om, så sätts T-kortet upp på tavlan, så att vi påminns hur det går till. Efteråt utvärderar eleverna hur det gått genom att titta igenom kriterierna. Första uppgiften efter att T-kortet var klart var att i lärpar måla de fyra årstiderna, som de arbetat med i temaarbetet.

Socialt mål: Turas om så att båda i lärparet är lika delaktiga
Kunskapsmål: Båda i lärparet vet hur träden ser ut under de olika årstiderna.


Lärparens uppgift var att turas om att måla bilder för varje årstid. En elev berättade hur det skulle se ut och den andra målade bilden. Vid nästa bild turades de om och gjorde tvärtom.




Här kan man se att eleverna sitter nära varandra, vilket var ett av kriterierna hur det ser ut när man turas om. Läraren lyfter detta som ett exempel för eleverna, så att de tänker på hur de ska göra.




Lärparen utvärderade tillsammans hur det gått att turas om och vad de kunde bli bättre på. Eleverna beundrade de vackra årstidsbilderna efteråt. Så fina de blev när man samarbetade och turades om!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar